Cicle de 2 xerrades a la Biblioteca Torras i Bages sobre les “fake news” i la desinformació a les xarxes, adreçades a adolescents, joves i famílies

Dijous 23 de març a les 18:30h:

Com detectar la desinformació que arriba als nostres fills i filles a través de les xarxes?

A les xarxes socials i en l’entorn virtual cada dia apareixen fakes, imatges i vídeos manipulats. Des d’influencers que recomanen consells de salut sospitosos, fins a TikTok’s i vídeos amb informacions enganyoses. Quina és la desinformació que consumeixen els nostres fills i filles a la xarxa i com els puc ajudar a detectar-la? En aquesta formació aprendrem a identificar tipus de fakes en línia i eines per detectar-los amb rapidesa.

Dijous 13 d’abril a les 18:30h:

Consells i recursos per educar els infants i joves en l’era de les fake news.

Què fan els nostres fills i filles a les xarxes socials? Com puc educar-los sense envair la seva intimitat? Són segurs els seus comportaments online? Hi passen masses hores? Quines fotografies haurien de penjar i quines no? A quina edat haurien de tenir TikTok? Abordarem qüestions relacionades amb la identitat digital, els bons hàbits d’higiene digital i la seguretat de les seves comunicacions en línia. També reflexionarem sobre com incentivar relacions online no tòxiques i com intervenir en cas de tenir problemes amb els amics i amigues a les xarxes.

Les dues xerrades són complementàries entre si perquè els assistents, si ho volen, puguin assistir a les dues formacions. Es combinarà l’exposició, el visionat de vídeos propis i el debat. Serà una sessió interactiva que dedicarà una part a atendre neguits i dubtes.

La iniciativa sorgeix en el marc de la convocatòria 2022 del projecte europeu The Europe Challenge. Una proposta de l’European Cultural Foundation dirigida a les biblioteques que volen desenvolupar projectes que treballen els reptes del seu entorn amb la comunitat. La Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès impulsa el projecte Desmuntem les fake news d’alfabetització mediàtica i d’ús correcte de les fonts d’informació per combatre les notícies falses. Està dirigit a joves i adults i s’implementa a les biblioteques de les comarques del Penedès i Garraf.

Cal inscripció prèvia i l’aforament és limitat. Les inscripcions estan obertes per la primera data, el dijous 23 de març i es poden formalitzar per correu electrònic a b.vilafranca.tb@diba.cat , al telèfon 93 890 40 30 (en horari d’obertura de la biblioteca ) o presencialment a la biblioteca.

Biblioteca Torras i Bages
Pl. De l’Oli, 20

08720 Vilafranca del Penedès

93 890 40 30

Compartir publicació per:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.