Tallers POLSERES CANDELA

Des de l’any 2003, la Fundació Sant Joan de Déu integra el grup d’investigació del càncer del desenvolupament, més conegut com a càncer infantil, l’objectiu del qual és l’estudi del càncer que afecta a nens/es i adults joves. 

Els projectes d’investigació que es porten a terme tenen com a objectiu donar resposta a les preguntes que els oncòlegs es plantegen quan tracten els infants que pateixen aquesta malaltia. 

És l’anomenada recerca traslacional, centrada a traslladar els avenços científics al pacient el més ràpid possible. 

Aquest tipus de càncer només és un 2% de tots els tipus de càncer i per tant la seva investigació no rep suport. 

Per aquest motiu el grup de recerca en càncer del desenvolupament es finança en gran part gràcies a activitats solidàries organitzades per particulars, empreses i altres entitats que els donen suport. 

Moltes d’aquestes iniciatives són impulsades per famílies i associacions de pacients.

QUE SÓN LES POLSERES CANDELA?

La Candela és una nena que ha patit aquest tipus de càncer. 

En les seves llargues estades a l’Hospital de Sant Joan de Déu va començar a fer unes polseres per passar l’estona i aconseguir que els dies no es fessin tant llargs. 

Mica en mica, altres nens malalts i familiars es van animar a fer aquest tipus de polseres.

Actualment, són moltes les famílies i voluntaris que fan aquestes polseres les quals es donen a canvi d’un donatiu de 3€ o 5€. 

Les candeles estan presents en fires, actes solidaris… Els beneficis de la venda d’aquestes polseres es destina íntegrament per finançar la recerca i millora de tractaments d’aquest tipus de càncer així aconseguir que el 100% dels malalts es curin ja que actualment el 20% d’infants que pateixen aquesta malaltia no es curen.

Amb només tres anys s’han aconseguit recaptar 1.000.000€, tot i  així encara queda molt de camí per poder vèncer el càncer infantil. 

COM COL·LABORAREM DES DE L’INSTITUT?

A les tutories de 1r d’ESO es farà una activitat per motivar els alumnes a participar en el taller: veurem vídeos on s’explica com es van començar a fer les polseres i a què es destinen els diners recaptats . 

A més, als alumnes se’ls entregarà un sobre on hi podran posar un donatiu que s’ingressarà al compte Sant Joan de Déu per la investigació del càncer infantil. 

També  podran escriure un desig, una frase, fer-hi un dibuix… Aquests missatges s’entregaran a la Obra Social de l’hospital. 

Finalment realitzarem un taller on membres de la nostra AMPA ens ensenyaran a fer les polseres candela. 

Aquestes mares de l’AMPA també són voluntàries que van a altres centres de primària i secundària a fer aquests tallers. 

Cada alumne es podrà emportar la seva polsera, sigui quin sigui el donatiu.

REPORTATGES SOBRE LES POLSERES CANDELA:

Us fem arribar alguns dels vídeos que els vostres fills podran veure a l’institut:

 CIRCULARS I AGRAÏMENTS