ACTA ASSEMBLEA 30 DE JUNY 2020

ASSEMBLEA ORDINÀRIA 30 DE JUNY 2020

PRESIDEIX LA REUNIÓ: NURIA TOMAS
MOTIU:ASSEMBLEA ORDINÀRIA FINAL DE CURS
LLOC DE LA REUNIÓ: SALA D´ACTES INSTITUT NOU DE VILAFRANCA
CURS: 2019-2020DATA:  30 DE JUNY DE 2020
HORA D’INICI: 18:00HORA D’ACABAMENT: 19:00
  1. ASSISTENTS A LA REUNIÓ 

      Membres de l’AMPA:

Núria TomàsPresidenta
Joan JiménezTresorer
Montse Esteve Secretària

Membres col·laboradors AMPA:

Diego Muñoz  Futur secretari

Membres col·laboradors  l’AMPA, excusen la seva assistència

Jesús Castillo/ Extraescolars esportives  Mª Àngels Peralta/ Iddink

Socis i sòcies assistents: 17

1 – ORDRE DEL DIA

  1. Pròximes eleccions, renovació Junta.
  2. Rebaixa en les quotes de soci i família.
  3. Borsa de voluntaris/per a accions puntuals de l’AMPA.
  4. Possible compra d´una xarxa per a poder fer voleibol com a extraescolar.
  5. Altres.
  6. Precs i preguntes

1.1 Pròximes eleccions, renovació de la Junta.

La Presidenta comença recordant que gran part de la junta que teníem el curs passat ha plegat, i que ara som pocs els que formem l´actual junta gestora de l´AMPA, que si no s’hagués fet aquesta gestió de quedar-nos nosaltres tres,l´AMPA s’hauria hagut de dissoldre i no s’haurien pogut fer ni les inscripcions ni la gestió de les taquilles per al curs 2020-21.

Que aquesta assemblea és uns S.O.S., una crida a que la gent s´animi a entrara la junta, que si no haurem de desaparèixer com a AMPA, ja que dos del tres membres de l’actual junta gestora ho deixarem en la propera assemblea,que serà a finals de setembre-principis d’octubre del 2020.

S´explica que, degut al confinament, les eleccions de renovació de la junta que estaven previstes pel mes d’abril no es van poder dur a terme i que cap al 6 d’octubre es convocaran finalment les eleccions per a la renovació de la junta.

Es valora positivament que en aquesta assemblea siguem uns 20 socis i sòcies, ja que en les darreres assemblees només n’hi havia uns 7-8.

Es comenta que al 18 de febrer es va realitzar una reunió amb l’equip directiu, a partir de la petició que tres socis havien fet en la darrera assemblea del 30 de gener, ja que es plantejaven la possibilitat de formar una nova junta i volien resoldre dubtes. Finalment aquesta proposta de renovació no va anar endavant per diferents motius.

D’altra banda actualment tres socis estan ajudant a tirar endavant la situació actual, de la junta:

  • Diego Muñoz: ens està donant un suport important en diferents tasques de la junta gestora. A les properes eleccions, és el candidat a substituir l’actual secretària de la junta.
  • Àngels Peralta: col·labora puntualment, només per al curs 2020-21, s’encarrega de coordinar la comunicació entre Iddink i l’AMPA.
  • Jesús Castillo: també col·labora puntualment, només de moment per al curs 2020-21, i coordina de les activitats extraescolars esportives per al curs 2020-21.

1.2 Rebaixa en les quotes de soci i família

S´explica que en una reunió de junta es va decidir que les quotes de soci i de taquilles es reduïssin a la meitat  per compensar el patiment econòmic que provoca la situació laboral actual degut al COVID-19. Es comenta que ens hagués agradat poder-ho decidir junts en una assemblea però que no va ser possible degut a les circumstàncies del confinament.

Es comenta que enguany s’ha separat el pagament de la quota de material que cobra l’Institut de la quota de Soci de l’AMPA: abans es cobrava tot junt en el moment de fer la inscripció però no era la manera correcta de fer-ho. Pares i mares hem hagut de fer a part una transferència (o un ingrés als caixers) al compte de l’AMPA; això ha provocat que s’hagi reduït una mica el nombre de famílies sòcies de l’AMPA, respecte els anys anteriors.

1.3 Borsa de voluntaris/es per a accions puntuals de L´AMPA.

Es demana als socis i sòcies que, si no es poden comprometre amb la junta, siguin almenys pares i mares voluntaris/es, que es sumin a la junta per fer gestions puntuals o petites col·laboracions, com per exemple la festa de final de curs de 4rt d´ESO i de 2 on de Batxillerat, o per la gestió puntual de taquilles.

Es demana que si algú pot col·laborar de forma puntual o té temps per entrar a la junta, que ens ho comenti enviant un e-mail a: ampalagirada1@gmail.com

Una mare especifica que, per la festa de final de curs, siguin els pares de cada final de cicle els que s’encarreguin de la festa dels seus fills, que L´AMPA no es carregui de feina, i que a principi de curs es comenti a les reunions i es demanin voluntaris, o que sigui el centre qui se n’encarregui. Ens pregunta si el centre ens demanacol·laboració per fer aquesta activitat i li comentem que sí, que ens demanen col·laboració per part de l’AMPA en l’organització i compra d’un pica-pica pels pares i mares.

Comentem que un soci o una sòcia no hauria de fer tan sols unacol·laboració per al curs on està el seu fill,  que la col·laboració es fa perquèse’n tenen ganes, per ajudar al bé del conjunt dels nois i noies.

Un soci comenta que, ara, l’institut, respecte a l’escola, no es tégens de contacte amb els altres pares i mares. Comenta que es podrien crear grups de Whatsapp.

1.4 Possible compra d´una xarxa per a poder fer voleï com a extraescolar.

Per a poder fer l’activitat extraescolar de Voleibol, que es proposaràper al curs vinent, ens cal una xarxa. Aquesta xarxa ja quedaria fixa al centre per a poder fer aquest esport o d’altres que precisin el mateix tipus de xarxa en l’assignatura d’educació física.

Un soci pregunta que si el centre no es té cap d´aquestes xarxes, i es diu que no, que en aquest cas l´AMPA la compraria i ja la deixaríem al centre.

Es demana l’opinió dels socis i una sòcia comenta que si es comprés i es deixés al centre, que sigui per fer-ne un bon ús:  que si s´ha de comprar sigui assegurant-se que l´extraescolar de Voleibol tirarà endavant i que des de l’Institut també s’aprofitarà.

Una altra sòciadiu que perquè l´ha de comprar l´AMPA, que si no ho pot subvencionar el centre, ja que desprès es quedarà allà.

S´especifica que la compraràl´AMPA perquè és una iniciativa de l’AMPA fer l’extraescolar de Voleibol, no ens ho ha demanat el centre. La compra es durà a terme només en el cas que hi hagi prou alumnes inscrits per tirar endavant l’activitat i que, en paral·lel, millorarà un equipament que revertirà en la qualitat d’aprenentatge dels nostres fills i filles.

Els 21 membres que estem a l´assemblea votem a ma alçada:   19 SI  ;  2 NO

1.5 Altres.

Un soci comenta dels nens que venen en autobús escolar, depenent de la ruta que fa, al matí estan allà esperant que s’obrin les portes del centre ben bé uns vint minuts; que estan al carrer sense vigilància, estan sols massa estona i que molts dies fa fred o plou.

Es respon que aquest tema ja va sortir a una altra assemblea de l´AMPA i que en principi hi ha una senyora que els vigila. Ell diu que ha trucat al Consell Comarcal i li han dit que no són ells els qui se n’encarreguen, per tant aquesta senyora seria de l’empresa dels autobusos.

Es comenta que si des de l’AMPA s’ha de vetllar per tal d’assegurar que els alumnes no estiguin sols, necessitem justament més persones que col·laborin, potser es podria crear una comissió.

1.6 Precs i preguntes.

                Sense cap pregunta més, domen per finalitzada l´assemblea.

ACTA ASSEMBLEA 30 DE JUNY DE 2020

Torna a la pàgina d’inici

Compartir publicació per:

One comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.